The Centers for Ocean Sciences Education Excellence (COSEE) Program

Date: Saturday, March 21, 2009
Event: National Science Teachers Association National Convention
Location: Regent and St. Charles Room, New Orleans Marriott Hotel

Since 2002, the Centers for Ocean Sciences Education Excellence (COSEE) have worked to increase understanding of the ocean and its relevance to society. Primarily funded through the National Science Foundation, the COSEE Network promotes partnerships between research scientists and educators, disseminates high-quality ocean sciences education resources, and promotes ocean science as a charismatic vehicle for learning at any age.

On Saturday, March 21, COSEE sessions will highlight activities and products designed for classroom science teachers. Session participants will come away with links to real time data, relevant scientific resources, lesson plans, information on regional programs, and connections to a nationwide network of scientists and educators who are dedicated to improving ocean literacy.

A list of COSEE event follows:

Regent Room – New Orleans Marriott Hotel
Saturday, March 21, 2009

8am – 9am (60 minute workshop)
COSEE NOW Data Activity: Don’t Even Sink About It!

9am – 9:30am (30 minute presentation)
COSEE-West Oportunities for teachers and students in the online world and beyond.

9:30am – 10am (30 minute presentation)
COSEE: Coastal Trends in Seagrasses

10am – 10:30am (30 minute presentation)
Explorations: COSEE Great Lakes

10:30am – 11am (30 minute presentation)
From Sea to Inland Sea: COSEE teachers exchange coastlines for broader professional experience

11am – 12pm (60 minute workshop)
New Views on Sand: Virtual samples bring the world’s beached to your classroom

12 – 1:30pm (90 minute luncheon – St. Charles Room)
COSEE: Natural Coastal Hazards and their Impacts on the Human Condition

1:30pm – 3:00pm (90 minute workshop)
The oceans they are a-changin’… How might this change you? Resources for how Scientific Data are being used to Measure and Forecast Climate Change

3pm – 4pm (60 minute workshop)
Sediment – It Ain’t Just Dirt

Skip to toolbar